OH BELOG

Bagaimana Daging Burger Dibuat?

Tahu tak korang bagaimana daging burger dibuat di kawasan Eropah? Rupanya daging burger yang diorang buat tu sebenarnya tak dibuang kulitnya, tak diasingkan ususnya, tak diasingkan tapak kakinya, tak diasingkan otaknya dan organ dalamannya.... Yang lagi best, diorang amik lembu tu hidup-hidup lalu dicampaknya lembu tu ke dalam mesin pengisar daging. Giler style diorang ni... Habiss satu mat salleh yang suka makan burger dengan hot dog kat sana makan burger yang barangkali isinya ada isi taik lembu, tapak kaki lembu, ada tulang lembu, organ-organ dalaman lembu... Uissssshhhh.... Karnibal habisssssss.... 

Jom tengok bagaimana orang Eropah proses daging burger diorang? Jeng jeng jeng!!!!!!


video

Agak-agaknya laaa, orang Malaysia ada ke buat macam tu utk proses daging lembu? Jeng jeng jeng!!! Kalau ada, selama ni aku makan taik lembu la kot sebab diorang tak buang isi usus. Ekekekekekekeke... Tapi don wori la, burger kat Malaysia ni insya Allah betul cara prosedurnya. Tapi tak tau la daging burger kategori fast food macam restoran fast food yang diboikot kerana bersetongkol dengan yahudi tu. Alaaaa... fast food huruf M dengan Kentucky Ayam Goreng tu leeee..... 

Tapi apa-apa pun, tak payah nak pihak agama tentukan halal haram sesuatu tempat tu. Kalau korang nampak je ada ciri-ciri subhah, tinggalkan je restoran tu, pergi la restoran yang lebih terjamin. Huhuhuhuhuhu...

10 comments:

ateyn said...

err...btul ke ney??euww~

Fyzal said...

ushhh.. gila, seram bro aku tgk video tu.. sian pulak kt lembu tu, tp sian lagi kat sape yang makan burger lembu tu...

aku selalu order burger ayam je.

Fyzal's Latest Entry
Hari Ini Dalam Sejarah: 19 Ogos 1959

✿nenek moden✿ said...

eeeeeeee.........pengotor gilerrr ahhh

peaNut said...

gila la dia org ni..saya mtk izin link kan entry saya ngn entry awak ni ye....terima kasih..

ain fathihah said...

bluekkk! ngeri betul

ciput said...

eeee...sangat x lalu ok..

oleh itu, meh kita makan kt radix fried ciken...dijamin halal =)

Anonymous said...

seb baik video ni x kualiti cam astro beyond..klu x mesti aku nangis tgk lembu tu..kejam betul..

Anonymous said...

tlg la korang...tak semestinya klip video tu menggambarkan perkara sebenar...ni bab halal haram ni...kita sama2x islam jgn merapu sebarangan, tak smestinya makanan disediakan org kita 100% halal jika penyedia makanan tersebut baru ja keluar tandas tak basuh tgn..camna..hrp2x kamu semua fahamlah maksudnya...halal haram, bersih kotor dari kita sendiri..tepuk dada tanya selera

NIZ said...

Kalo tepuk dada tanya selera, jawabnya sesat le ke tebing dunia. Tepuk dada tanya iman.

♥ yes i'm the winner ♥ said...

nie cara nk hapuskan binatang yg berpenyakit laa.......bukan wat beger....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails