OH BELOG

Kenapa Pelajar-pelajar Ini Tanggalkan Seluar Dalam?

Sebenarnya, bagus juga belajar di Jepun ni. Kita boleh tengok pelbagai kejadian disiplin sekolah yang tak masuk akal dibuat oleh pihak sekolah di Jepun. Seperti dalam gambar ni, kejadian ini berlaku di Jepun dan sebenarnya perkara ini sangat normal terjadi di sekolah-sekolah Jepun. Kenapa pelajar-pelajar perempuan ni tanggalkan seluar dalam mereka?

Daripada indikasi Japan News, ini merupakan satu spot check yang dilakukan oleh cikgu-cikgu sekolah untuk tengok samada pelajar-pelajar wanita ni pakai seluar dalam tak pergi ke sekolah? Yup… INI BUKAN BOHONG, INI BETUL-BETUL!!! Kalau nak tau, pelajar-pelajar wanita di Jepun perlu memakai skirt pendek pergi ke sekolah. Mungkin juga tak dibenarkan langsung pakai skirt labuh. So, macam-macam perkara boleh terjadi kepada student wanita ni.


Kenapa spot check ni dijalankan? Sebenarnya cikgu ni prihatin terhadap student-student mereka bagi mengelakkan kejadian diraba dan ‘shark’ aktiviti. Shark aktiviti ialah perkara sekumpulan orang sangap Jepun yang selalu anaiya kat budak sekolah perempuan.. Mereka ni akan berlari menuju ke student wanita tu, kemudian, selak kain skirt student tu, then tarik seluar dalam student tu, manakala seorang lagi kawan mereka akan merakam video kejadian itu dari jarak jauh.


18 comments:

Uncle Limau said...

yang shark 2 mcm ada pengalaman ja..

haha...

Fatin Aliyya said...

jenayah sosial mkn meningkt agak praktikal la benda mcm ni dibuat dkt jepun..

amirah said...

kira protection gakla kat budak2 tu..cikgu nak ingatkan

.::WaNiE::. said...

hahaha kalau tengok mcm entah ape2

tapi kira bagus gak ni kasik disiplin

hahaha

Amirah bte. Norjali said...

menakutkan tol jepun ni..

shaa bonitaa said...

malunyer~~

Anonymous said...

nak minta jadi cikgu kat sana la...

DiNa-DiaNa said...

soh tukar pakai spender besi yg siap ada mangga r cmtu...

shian diorg..g sekolah pun dlm keadaan bahaya...

huhuhuhuhu...

nohoho =) said...

best nye...nak sekolah kat jepun..haha

Affan Ruslan said...

gile ah, segan kot.
harap2 laki2 takde masa spot check ni..
jepun mmg pelik/gile sikit kadang2.

huhu
Affan's latest entry: "Nasihat yang menambahkan dosa!"

daisy said...

motip tanak pakai spender?
konpius tol lah minah jepun nih

Niji said...

pfft.
gamba ni photoshop.
tgk paha diorang n line belakang. penipu la.
masa ni grad, gile ke ape nak buat spotchek.

dyba gula-gula said...

sampai jadi gitu ek?malu ;s

hakim Kimpua said...

Sukar jepun pakai spender..terutama pelajar..memakai warna hitam dan krim

hakim Kimpua said...

Sy suka tengok pelajar pempuan pakai spender warna hitam dan hitam..lg pun skrit dan spender hampir nk nampak.

hakim Kimpua said...

Sukar jepun pakai spender..terutama pelajar..memakai warna hitam dan krim

hakim Kimpua said...

Sukar jepun pakai spender..terutama pelajar..memakai warna hitam dan krim

rokiah said...

pelik..tapi benar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails