OH BELOG

Juliza Adlizan, Facebook dan Seks!!

Tadi aku baca newpapaper hari ini, tak ingat paper apa… aku ada baca satu artikel tentang story Juliza Adlizan yang menaip status facebook miliknya dengan ayat yang sungguh daring…. “MY ATTENTION NOW IS TO SEX”…. Mcm tu laaa ayat dia lebih kurang…

Wallaweiiii!!!! Ayat macam calling-calling for sex je

Tapi tak heran pun, bukan dia sorang je buat mcm tu, ramai lagi orang-orang kat Facebook yang buat mcm tu. Aku pun kadang letak status ntah apa apa kat facebook aku gak.

Tapi difikir-fikirkan balik, apa tujuan kita buat mcm tu? Tujuan aku selalu buat status HOT & SENSASI tu pasai aku nk create attraction. Korang rasa, aku create attraction untuk apa??? Untuk dibelai manja? Nak kasi orang marah??? SALAH!!! Aku buat mcm tu, sebab aku bosan takde member nak borak… Jadi aku create satu ayat power kat status.. Kot-kot dapat respon… Heheheehhe…

Dan aku rasa Juliza Adzlizan pun ada sebab kenapa dia buat ayat macam tu dekat status facebook dia.

Bukan macam wartawan-wartawan ni, dapat peluang sikit artis buat silap, haaa, report kat satu Malaya. C’mon laaaaa, artis pun ada strategi juga untuk promosi diri dia. Lain arrr macam kisah artis tu ditangkap berkhalwat ke, ditangkap gambar dalam keadaan mabuk, berpeluk dan bercium-cium pipi ataupun kantoi tangkap gambar dalam keadaan pakai bikini. Haaa yang tu patut laaaaaa disalahkan kaw-kaw dan diceritakan kepada umum…

Setakat Juliza Adlizan punya kes pasal status facebook pun nak kecoh satu Malaya ker? Nampak sangat wartawan tu pemalas…Malas nak kerja luar dari ofis… Kerja tengok internet je… Kerja nak bantai ngn hentam orang je… Wakakakakakakaka!!!! Suka hati je aku judge wartawan mcm tu. Takde la, sebenarnya sumber dari internet ni bukan betul pun. Kalau la yer sekalipun, tu facebook Juliza Adlizan, boleh jadi yang menggunakan akaun facebook tu pada masa tu adalah kenalan Juliza sendiri. Ataupun, time tu, Juliza Adlizan hilang laptop dia.. Orang curi laptop dia. Then pencuri tu akses satu computer si Juliza sekali dengan facebook2 Juliza skali… (kan ke kalau pakai mozilla untuk buka facebook, kita boleh save password ngn username kita tanpa kita perlu taip berulang kali?).

Betul tak?

Tapi ntah la, mungkin memang niat Juliza untuk buat macam tu gak. Sekadar nak buat sensasi nak hidupkan kembali zaman popularity beliau yang semakin malap. Cewaaaahhh!!! Dia dah tau, wartawan dan geng-geng blogger hiburan ni mostly kesemuanya ambil sumber dari status facebook dengan twitter, jadi dia jadikan facebook ni satu medium untuk dia gembar-gemburkan sesuatu sensasi pasal diri dia… Haaaaa marketing tu beb!!!

Takkan la hari-hari Juliza nak tulis kat status facebook dia,

“Rasa sangat lapar…Nak makan apa yer?”
“Baru pulang dari mengajar vokal…amat penat”
“Letih, tadi main futsal dengan Kak Pah”
“Baru balik berbincang dengan partner bisnes tentang projek akan datang”


Giler!!! Korang tak menyampah ke tengok status facebook mcm ni? Macam Liyana Jasmay punya status facebook. Seriusssss meluat dowh.. Tapi nasib baik Liyana Jasmay cun… Confirm ada la orang layan.

Jadi, untuk kes Juliza ni, confirm la dia nak buat sesuatu yang sensasi, friendly and publicity. Mungkin ni adalah satu teknik utk dia create attraction… Who knows???




11 comments:

elmo said...

kalo status fb macam tuh, tak tau ape nak komen.. kalo member2 takpe gak..

artis malaysia, tak tau la nak cakap ape.. ish3~

Diana said...

kalau ya pun nak publisiti, takkan laaaa dengan cara mintak kat sex... mcm takde maruah jee...

Azlan Wu Lan said...

kalu muda lagi, mau laa stim gak aku.. ni dah tua baya mak aku, mencarut kat facebook, nk termuntah aku..

Anonymous said...

dia ni takde otak... buat malu kat anak2 dia jee

Zizian said...

dia ni janda ker? desperate semacam je?

Nizam said...

issshh.. masih bergetah lagi dia nih... kalau dapat, aku balun jeee.. huhuhuhu

SangPelangi said...

hehehehee... nizam pun sangap semacam jeee. kawal nafsu beb kawal!!!

tu baru julia azliza, belum lagi Maya Karin buat statement mcm tu kat status facebook dia.. mau tercabut kote ko tu..

soffya said...

ishh3...ganas2 artis kita sekarang ye....

Rizky2009 said...

banyak cara yg bisa dilakukan untuk menarik pengunjung, y salah satunyanya dengan cara seperti itu, secra otomatis orang jadi penasaran dan ikut bergabung karena pengen tahu sebenarnya gt

coment dan folow balik yah sob salam dr blogger indonesia

░♥si lampu neon♥░ said...

;)

Anonymous said...

Dia cuma cakap 'attention to sex' bukan 'craving for sex'. Orang kita suka sangat salah faham.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails